Monday, November 29

?_?

pernah tak rasa sakit ati yang teramat sangat sampai langsung da tak terasa sakit?

contoh : korang nakal sangat. then mak korang pukulpukul korang dengan rotan. bila da selalu sangat kena, korang tak heran da... lagi nak buat kejakeja nakal ada la. bak kata pepatah, alah bisa tegal biasa (huu.. maksud pepatah nie snanyer rajin berusaha untuk berjaya, aku da salah tafsir nie. hahaahaha)

huuu.
tak kesa la apa pon contoh yang aku bagi.
the main thing is.

korang pena rasa tak?
-aku pena-

Sunday, November 28

@_@

Hee.
Aku kena keje esok. tapi aku malas nak g. tapi kalau aku tak pegi. aku pon tak buat pape kat umah. membosankan diri je. so kesimpulannya baek aku pegi kan? dapat sket duet and meluangkan masa. tapi nanti aku penat. muahahaha. poyo je ayat aku nie.

aku ada mood nak menulis. tapi aku bukan nak tulis apa yang aku buat. tapi aku nak review balek diri sendiri.

okeyh................................

start dengan

study.
#hmm.. aku lemah dalam bi. siyes. masa skola rendah aku dulu. selalu dapat C je. tapi tah la kan apa miracle masa UPSR. dapat B. hehe. rezeki la kot. alhamdulillah. aminamin. tapi.. dalam exam jela dapat B. realitinya, BI aku still tunggang-langgang lagi. *sigh*

#now aku nga belajar kat uia. tapi everytime orang tanya aku study mana.. aku rasa macam segan and tak layak je nak cakap aku study kat uia. napa eyh? tah.. aku prefer nak cakap aku study sana bila aku da grad. tapi kalau aku buat camtu. bila orang tanya aku buat apa. takkan aku nak cakap aku da keje.. menipu la tu kan. so aku cakap je uia dengan slow. takpon buat ayat camnie "hee study dekat je. kat gombak nie je. tak jauh pon"

love
#fareez haziq second love aku. maksud aku... yang btolbtol aku couple la. kalau tanya aku sapa yang aku minat. memang melambak. minat tgk mata la, minat tgk dia senyum la apa la itu la ini la. bendabenda yang common la. first love aku tu tahan bapa lame eyh? dua tiga tahun kot?...... uhh..tah. tak penting untuk di ingat lagi. dia pon da bahagia dengan life yang dia pilih. tak payah nak seboksebok ingat pasal dia lagi.

#kalau baca blog aku dari awal sampai yg sekarang nie. sure takkan jumpa ayatayat yang jiwang. erm... maksud aku...... post yang aku meluahkan perasaan btolbtol kat bf aku. yang ada post pon pasal apa yang kitorang buat samasama. and kitorang nyer month-versary. cz aku bukan jenis yang open sangat. siyes, dengan sapasapa pon (family aku pon tak terkecuali)

kerja
#hahahaha keje part time banyak. nak keje yang btolbtol belom tiba lagi masa. aku pon risau je bila fikir apa aku akan keje nanti. erk! but most of the time aku rasa nak jadi suri rumah je. tapi kalau aku jadi suri rumah... sure aku asek merungut je. cz aku dok umah sehari pon aku da rasa bosan. apatah lagi nak jadi suri rumah seumur hidup? omg. no! aku kena keja. tapi aku nak jadi keje yang tak dapat bos yang cerewet. muahahhaha demand benar. rasanya kalau camtu. memang sampai bilabila pon aku tak keje kan? hehehhehehehehehehee

kawankawan
*sigh*
take in deep breath. lepas.. fuhhhh
#aku ada anis and aimi. dats not my kawankawan. but my sahabat, u too kudin. and u also zudin. all of you really can make ensiyahmuhammad is ensiyahmuhammad. :)

#my others friend. dats a lot to write all your name one by one. it just, aku bersyukur dapat korang as my fren. and aku tak nak musuh. (ada ke yang nak musuh?)

harta
ngeeeeeeeeeeee~
#harta aku? apa eyh.... external hard disk, hp nokia yang talking watch tu ngan hp se abg aku bagi. tu jela. laptop, keta, moto, kamera ke apa ke.. sume aku takde.
aku memang miskin harta dunia. heeee. malu? tak la. segan ada la. hihihi

baeklah. aku da bosan. aku nak tido suda. selamat malam. (lagu faizal tahir tu!)

assalamualaikum :)

Saturday, November 27

Fokus

ye..
please focus on my profile pic
and also the quiz that i have done


huu aku tak tau nak letak profile pic apa
eventhough tagged photo da ada
350++ tapi still aku tak tau nak pilih gamba yang mana

huu. profile pic pon ley jadi isu ke?
tapi aunty cakap biar remain mystery.
ok gak tu.
ngee~

quiz yang aku buat tu cakap
Approximately 0 users on Facebook have their name as Ensiyah
heee sonok aku.

agak2 sapa yang kenal aku.
mesti takkan lupa nama aku sampai bilabila kan?


yeah. berkenaan ngan gamba nie.
if aku letak gamba nie kat facebook jadi profile pic aku.
agakagak ley jadi kontroversi tak?
cz aku pon tak kenal sapa minah dua orang nie.
huhuhuhuhuhu

hee

kan best kalau dapat berkelah

:)

eyh.. takde title

semalam aku keje
ari nie aku cuti
ari nie sabtu
nak cabut gigi
tak jadi.
aku sowh abang aku anta g jj au2
jalanjalan
bosan.
solat... owh..surau dia cantik!
paling cantik yang pernah aku g kat manamana mall seblom nie.
surau pavillion pon cantik. tapi jalan nak g berpusingpusing.

ermm...
bila nak balek.
aku tak tau.
pk.
jalan.
sakit kaki
terpeleot.
aduih.

nanges kejap masa jalan.
tapi nanges pon macam tak nanges je.

erm...
then da balek umah.
penat dan sakit.

ujan.
tido.
bangun.
tido.
bangun
dan tido lagi.

sok keje.
owh bosan.

tapi dapat duet.
owh yeah~~ best!







ari ku berlalu dengan
tiada senyuman di hati.

hmm.
membazir
sungguh

Thursday, November 25

perasan tak?

lately nie...
kalau update pon.
macam tak update je.
post pon pendek2 je.
pastu macam takde apa sangat.

ntahla.. tetiba macam takde rasa keinginan nak type panjang2 or nak kecoh cerita itu ini.
ari nie kuar ngan fareez.
nak makan je.
then takde apa la.

huuu.
napa eyh?
ntah la.

aku keje cuti nie
tapi keje pon macam tak keje je.
rasa macam malas nak keje.
tapi bila dapat cash in the end of d day
rasa macam best la pulak

muahaaaahhahahaha

tak tetap pendirian tol la

yang pasti.
tak kira la ada orang teman ke tak
aku nak g cabut gigi
masuk sem baru
dengan semangat baru
dengan gigi baru

hahahhahahahahahaa

tapi orang tak baru baru gak
err

Wednesday, November 24

24 Nov 2010

aku keje ri nie.
aku banyak diam.
bercakap bila orang tanya je.
banyak senyum.
banyak mengelamun.
tetiba rasa sayu.
dengar radio.

Monday, November 22

Pesaing!

omg..
walaupon aku tgh menikmati sweet moment ku.
tapi tapi tapi...

aku kena mempunyai pesaing.
apa aku nak buat nie?
pesaing aku nie btolbtol nampaknya nak lawan ngan aku.


*sigh

:)

alhamdulillah.
my life seem very smooth ryte now.
i am happy with it. really. :)
past is a past.
i can do nothing about it.
i wish..........
nobody or anything can disrupt my sweet moment now.

p/s: dear, just get back the track. nothing wrong with that. you have my approval :)